Menu
Home
Zoeken in database
Zoeken via landkaart
Alle groepen
Nieuw of gewijzigd
Best bekeken
Concertagenda
Nieuws

Voor groepen:
Gratis aanmelden
Pagina wijzigen
Agenda beheren
Code vergeten?
Groep verwijderen
Uitloggen


Banner25
Banner28
Banner27
Banner26

Rob Favier geeft optreden tijdens de Nederland Zingt Dag

Geplaatst: dinsdag, 17 april 2012

Rob Favier zal op 21 april tijdens de Nederland Zingt Dag een optreden verzorgen op het hoofdpodium. Het thema van de dag is ďHier ben ikĒ en Rob zal daar op zijn eigen wijze iets over zeggen en zingen.

Rob Favier geeft optreden tijdens de Nederland Zingt Dag

De Nederland Zingt-dag vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Vanaf 08.30 uur is de zaal open. Het programma duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. We willen u vragen om vůůr 09.30 uur aanwezig te zijn, zodat u genoeg tijd heeft om een plaats te zoeken en de start van het programma op tijd kan beginnen.

De sprekers op de Nederland Zingt-dag zijn ds. Arie van der Veer, ds. Wigle Tamboer en EO-directeur Arjan Lock. De presentatie van de dag is in handen van Mirjam Bouwman.

Naast veel samenzang zijn er weer mooie koren en bijzondere musici, zoals Rob Favier, Remco Hakkert, Pearl Jozefzoon, Sela, Kids Crew, het Christelijk Sliedrechts mannenkoor Ichthus en het Centre Gospel Choir.

Het thema van de Nederland Zingt-dag bestaat uit maar drie korte woorden: Hier Ben Ik. Toch schuilt er een hele wereld achter deze woorden. Als je de Bijbel openslaat, vind je de woorden uitgesproken door belangrijke namen als Abraham, Mozes en Samuel. In hun verhaal lezen we over keerpunten in de Bijbelse geschiedenis. Maar achter het Hier Ben Ik schuilt een nog veel belangrijkere naam. Het is de naam van God zelf. En nergens in de Bijbel lees je over het Hier ben ik van mensen zonder niet eerst te lezen over het Hier ben Ik van God zelf. Ik moet denken aan Exodus 3 waar we lezen over de roeping van Mozes. Een roeping die hij beantwoordt met de belangrijke woorden: Hier ben ik. Maar voordat hij die woorden uitspreekt, lezen we iets dat nog veel belangrijker is. Het is niet een woord over Mozes, maar over God. God die laat weten dat Hij er is. Dat Hij ons niet vergeten is. Dat Hij ons op Zijn hart draagt. Dat Hij er voor ons wil zijn.
In Exodus 2 staat het zo: "En God hoorde hun klacht en God gedacht aan zijn verbond met Abraham, Izašk en Jakob. Zo zag God de IsraŽlieten aan en God had bemoeienis met hen."
Belangrijker te weten dan dat is er niet. God's Hier ben Ik gaat altijd vooraf aan ons Hier ben ik! Wij hebben lief, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad.
--------------------------

Meer informatie: http://www.robfavier.nl
--------------------------
Ook iets nieuws te melden over gospelmuziek in Nederland? Stuur uw nieuws- en persberichten naar de redactie van gospelgroepen.nl: > bericht insturen
--------------------------
Banner14
Banner9
Banner10
Banner11